شرکت بین المللی نقش کلیک

Naghsh click International Company

EN

شرکت بین المللی نقــــــش کلیک

Naghsh click International Company

EN

معرفی پروژه «تهیه طرح تحول منطقه پارسیان و محیط پیرامونی در راستای تحقق پذیری مسئولیت اجتماعی»

کارفرما: منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان

شروع طرح: دیماه ۱۴۰۱

در ایران از دیرباز جوامع محلی توانسته‌اند تعادلی میان نیازهای خود و منابع محیطی برقرار سازند و با تعادل بین توان اکولوژیک و منابع انسانی حرکت طبیعی نسبتا آرامی داشته باشند. با ورود به دنیای مدرن و شروع روند صنعتی شدن کشور، وارد مرحله جدید از توسعه می‌شویم که ادبیات، نظام هنجاری، نظام ارزشی، معماری، شهرسازی و ... را دچار دگردیسی‌های قابل توجهی می‌کند. صنعتی شدن نه تنها موجب تغییر در ساخت کالبدی و تغییر الگوی مسکن و شهرسازی مناطق مورد مداخله شد بلکه موجب تغییر قالب های زبانی، نظام هنجاری و ارزشی، تغییر سبک زندگی و فرهنگ مصرف و .... نظام اجتماعی شده است. پس از بروز پیامدهای مثبت و منفی صنعتی شدن و مدرنیزاسیون؛ شرکت‌های مترقی با آگاهی از پیامدهایی که در محیط‌های مورد مداخله شان داشته‌اند  به دنبال متمایزکردن خود از سایرین هستند و سعی می‌کنند با اهمیت دادن به مسائل و موضوعات اجتماعی در جوامع محلی پیرامون خود حضوری سازنده و مسئولانه از خود به نمایش بگذارند. از همین روست که مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها به یکی از روندهای مهم و بزرگ امروزه درآمده است.
«تهیه طرح تحول منطقه پارسیان و محیط پیرامونی در راستای تحقق پذیری مسئولیت اجتماعی» با درک این ضرورت توسط منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان، به شرکت بین المللی پردازش اطلاعات نقش کلیک واگذار شده است.
این پروژه که دارای ابعاد بسیار قوی میان رشته ای است، با همکاری مشترک گروه مطالعات جغرافیایی و برنامه ریزی منطقه ای، گروه مطالعات و برنامه ریزی اجتماعی و فرهنگی، گروه مطالعات و برنامه ریزی اقتصادی و گروه مطالعات آماری و نظرسنجی تهیه خواهد شد و شرح خدمات آن بر اساس رویکرد زیست بوم های برنامه ریزی تهیه شده است. بر اساس مطالعه اولیه ۷ زیست بوم شناسایی شده است و شرح خدمات قرارداد بر مبنای آن نگاشته شده است. زیست بوم های ۷ گانه ای که مطالعات شناخت بر اساس آن صورت می گیرد به شرح نمودار زیر می باشند:
چارت منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان

بازدید تیم فنی و تخصصی شرکت نقش کلیک از محدوده منطقه ویژه انرژی‌بر پارسیان و محیط پیرامونی

در راستای انجام شرح خمات قرارداد «تهیه سند تحول مسئولیت اجتماعی منطقه انرژی‌بر پارسیان در تعامل با محیط پیرامونی» نخستین بازدید توسط تیم مشاور متشکل از ۶ نفر به مدت ۶ روز طی هفته سوم دی ماه ۱۴۰۱ صورت گرفت، در طی آن ابتدا بازدیدی از سایت مجموعه منطقه انرژی‌بر با همراهی مدیرعامل منطقه ویژه جناب آقای دکتر علامه و همکاران ایشان صورت پذیرفت. سپس طی نشست اولیه با ایشان اهم مسائل و مشکلات منطقه ویژه انرژی بر پارسیان با محیط پیرامونی و شرح خدمات مشاور مرور شد.
طی روزهای بعد نمایندگان مشاور به دو گروه تقسیم شده و بازدید از تمامی روستاهای محدوده هدف (شامل ۲۵ روستا) انجام گرفت. در جریان این بازدیدها فرم های ارزیابی سریع روستایی به همکاری دهیاران، اعضای شورای روستاها، و مسئولان خانه بهداشت تکمیل گردید.

برگزاری جلسه با معتمدین شهرستان پارسیان

نظر به اهمیت فوق العاده مشارکت همه ذینفعان در پروژه «تهیه سند تحول مسئولیت اجتماعی منطقه ویژه صنایع امرژی بر پارسیان در تعامل با محیط پیرامونی»، جلسه ای با حضور بیش از ۲۰ نفر از معتمدین شهرستان برگزار گردید. این جلسه که به میزبانی شهرداری شهر پارسیان در مورخ ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱ برگزار گردید، پس از خیر مقدم شهردار جوان شهر پارسیان، جناب آقای سالمی، توضیحاتی در رابطه با اهمیت موضوع مسئولیت اجتماعی برای مسئولان منطقه ویژه پارسیان توسط جناب آقای علامه مدیر عامل محترم منطقه ویژه ایراد گردید. سپس آقای دکتر گراوند توضیحاتی در رابطه با ضرورت اهداف، و روش کار انجام پروژه به حضار ارایه نمودند.
در ادامه معتمدین شهرستان نظرات و دغدغه های خود را در رابطه با مسئولیت های اجتماعی منطقه ویژه بیان کردند که برخی از پر تکرارترین موضوعات مطرح شده به شرح زیر بوده است:
- تمایل بالای شهروندان شهرستان پارسیان به مشارکت اجتماعی در عرصه های مختلف توسعه ای؛
- ضرورت آینده نگری در تهیه همه برنامه های توسعه با توجه به استقرار صنایع انرژی‌بر در شهرستان؛
- ضرورت گسترش آموزش های فنی و تخصصی مرتبط با صنایعی که در آینده مستقر خواهند شد؛
- توجه ویژه به گسترش زیرساخت های مورد نیاز به ویژه زیرساخت های فرهنگی، ورزشی، کالبدی و توریستی؛
- توجه ویژه به توسعه پایدار منطقه با توجه به محدودیت منابع در شهرستان؛
- ایجاد یک پلتفرم ارتباطی کارامد، مستمر و موثر میان مردم محلی با مسئولان منطقه انرژی بر و صنایع مستقر در آن؛
- در اولویت قرار گرفتن اشتغال نیروهای بومی در بخش های مختلف منطقه ویژه.

گزارش طرح تحول منطقه پارسیان:

پیرو اجرای مرحله گردآوری اطلاعات در پروژه " تهیه طرح تحول منطقه پارسیان و محیط پیرامونی در راستای تحقق پذیری مسئولیت اجتماعی " در بهمن ماه ۱۴۰۱ پس از جلسه و هماهنگی با معاونت سیاسی امنیتی فرمانداری پارسیان و همچنین پس از آماده کردن تیم پرسشگری و گردآوری اطلاعات، جلسه ای به منظور توجیه پرسشگران در زمینه نحوه گردآوری اطلاعات مورد نیاز، و نیز توضیح پرسشنامه که آنلاین طراحی شده بود، برگزار گردید. در این جلسه که معاونت سیاسی امنیتی فرمانداری پارسیان هم حضور داشتند، ضمن تاکید بر اهمیت پروژه، ضرورت دقت در گردآوری اطلاعات توسط پرسشگران نیز مورد تاکید قرار گرفت. همچنین، جزئیات و سوالات پرسشنامه به صورت یک به یک توسط ناظر پروژه برای پرسشگران مرور گردید. در این جلسه که سه ساعت به طول انجامید، تقسیم کار بین پرسشگران نیز صورت گرفت و مشخص شد که هر یک از ایشان، چه تعداد پرسشنامه را در چه مناطقی تکمیل کنند. پس از دریافت مجوزهای لازم و نامه نگاری و هماهنگی فرمانداری پارسیان با نهادهای ذی ربط، در فاز بعدی و در مرحله گردآوری اطلاعات، نهایتا پرسشنامه ها در سه مرحله و به ترتیب در زیست بوم خانوار شهری روستایی، زیست بوم کارکنان انرژی بر پارسیان، و زیست بوم خانواده های کارکنان انرژی بر پارسیان تکمیل شد و این فرایند تقریبا تا اواخر اسفند ماه ۱۴۰۱ زمان برد. در مجموع، در این سه مرحله ۹۲۴ پرسشنامه تکمیل شد. این پرسشنامه ها در شهرهای پارسیان، کوشکنار، و دشتی و روستاهای بستانو، باغستان، حسین آباد، فومستان، عمانی، زیارت، رستم آباد، ستلو، یرد قاسم عالی، برکه دکا، سوروباش، اکبری، غورزه، و میلکی تکمیل شدند.

همچنین در بهمن و اسفند ماه ۱۴۰۱، همزمان با گردآوری اطلاعات اجتماعی مربوط به زیست بوم شهرها، روستاها، مدیران و کارکنان و خانواده های کارکنان، بازدید و مصاحبه با شرکت های مستقر در منطقه انرژی بر( سرمایه گذاران و پیمانکاران) و شهرک صنعتی شهرستان پارسیان توسط شرکت مشاور انجام پذیرفت که در مجموع با ۲۱ شرکت سرمایه گذار و پیمانکار مستقر در منطقه مصاحبه گردید. هدف از انجام این کار، شناخت مسائل و موانع تعاملات شرکت های پیمانکار، انتظارات و خواسته های آنان از منطقه ویژه و دریافت انتقادات و پیشنهادات آنان جهت بهبود تعامل با منطقه ویژه اقتصادی بود. همچنین جهت شناخت ویژگی های اقتصادی و وضعیت زیرساختی روستاهای شهرستان، طی هماهنگی با بخشداران بخش مرکزی و کوشکنار، نشست مشترکی با تعدادی از دهیاران روستاهای این دو بخش جهت احصای اطلاعات اقتصادی و زیر ساختی روستاها و همچنین انتظارات و خواسته های آنان از منطقه انرژی بر در محل بخشداری مرکزی و بخشداری کوشکنار بصورت جداگانه برگزار گردید. مصاحبه با بخشداران بخش مرکزی و کوشکنار و همچنین شهردار و اعضای شورای شهر دشتی نیز بصورت جداگانه جهت دریافت نظرات ایشان در خصوص منطقه انرژی بر و شناخت از مشکلات و امکانات روستای های این دو بخش و شهر دشتی یکی دیگر از اقدامات کارشناسان مشاور در بهمن و اسفند ماه ۱۴۰۱ بوده است».